Bosgolf

Bosgolf? Vanaf nu in het speelbos ingang achterkant fuifzaal Bevegemse Vijvers!

Wat is dat eigenlijk, bosgolf?

Net zoals bij het golfen, moet je met een golfstok alle ballen in het putje krijgen, in zo weinig mogelijk slagen. In het bos worden deze putjes grote putten en krijg je een dikkere stok, met een klomp aan. De putten zijn over heel het speelbos verspreid, waardoor het toch net nog iets moeilijker wordt. Een tak die in de weg ligt, een boom waar je rond moet spelen.. Een spel voor jongens en meisjes die goed kunnen mikken alleszins!

Regels

Het spel begint met het slaan van de bal richting de nummerbordjes. Start bij nummer 1 aan de ingang van het speelbos. Wie begint kan je met een blad-steen-schaar afspreken. Indien team 1 is begonnen, mag team 2 altijd meteen daarna slaan en omgekeerd.

Er zijn 10 verschillende putten of “holes”, die allemaal aangeduid zijn met nummerbordje. Hole per hole probeer je de bal in de put te slaan. Daarbij tel je ook het aantal slagen die je nodig hebt, om de bal in de hole te krijgen. Hoe minder je moet slaan, hoe beter!

Regels en scorebord

Via deze link kan je het scorebord downloaden en printen, handig om mee te nemen naar het speelbos!

Met hoeveel kan je dit spelen?

Op de jeugddienst kan je 20 golfstokken afhalen met bijhorende ballen. Vijf stokken van elk kleur (groen, geel, blauw, rood).

Je kan dit dus alleen spelen, of zelfs met zoveel als 25 kinderen, als je in groepjes speelt. Indien je met minstens 2 bent, kan je er zelf een wedstrijdje van maken, door te tellen welke ploeg het minst slagen nodig had om de bal in elke hole te krijgen!

Geen stok bij? Tijd voor voetgolf!

In plaats van te golven, kan je dit spel ook met een kleine voetbal spelen. Hierbij mag je dan je voeten gebruiken om de bal in de holes te schoppen. Dit speel je dus op dezelfde manier als bosgolf, maar dan met je voeten, voor de Messi’s en Ronaldo’s onder ons.

Aan het begin van het speelbos staat aangegeven waar het circuit begint. Dit circuit begeeft zich in het speelbos.

Je kan de bosgolfclubs en ballen uitlenen bij de jeugddienst (Beislovenstraat 4) en dit volledig gratis. Op de jeugddienst kan je 20 golfstokken afhalen met bijhorende ballen. Vijf stokken van elk kleur  namelijk groen, geel, blauw en rood

Binnenkort kan je ook 4 bosgolfstokken uitlenen aan de balie van de sportdienst (Bevegemse vijvers 1) en dat volledig gratis mits het afgeven van jouw pas tijdens de uitlening.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust op onderstaande link!

https://www.jonginzottegem.be/jeugddienst/contacteer-ons