woensdag, 30 april, 2014 - 15:00

Titel

Zottegem krijgt binnenkort langverwacht skatepark bij sportsite Bevegemse Vijvers

Het moment waar skaters in Zottegem reikhalzend naar hebben uitgekeken, komt dichterbij met de aankondiging van een eigen betonnen skatepark.
Met een uitgebreide reeks obstakels, waaronder small quarter, big quarter, pool coping, kicker, downrail, bank to rail, bank to ledge, hubba, ledge, flatbar, manual pad en coping ledge, belooft dit skatepark de ontmoetingsplaats te worden voor skaters van alle niveaus.

Het project wordt uitgevoerd door nv Public Construct uit Ardooie en betekent eindelijk een vaste locatie voor skaters in Zottegem.
De ideale ligging bij de Sportsite Bevegemse Vijvers biedt niet alleen voldoende ruimte om skills te showen, maar ook een omgeving met weinig buren en voldoende sociale controle, wat de veiligheid en het skateplezier ten goede komt.

Met de voorziene uitvoeringsdatum die start voor de zomer en hoopt klaar te zijn tegen begin augustus, kunnen skaters in Zottegem zich verheugen op een zomer vol skateboardplezier op hun gloednieuwe terrein.

Ook de UiTPAS denkt aan de skaters, want aan de jeugd/sportbalie van de Bevegemse Vijvers kunnen skaters hun gespaarde punten omwisselen voor een skatetool, griptape, griptapecleaner, wax, bearing en/of vijsjes. Voldoende reparatiemateriaal dus om zorgeloos te skaten.