CC Zoetegem

CC Zoetegem staat voor een veelzijdig en boeiend cultuuraanbod, ook voor het jonge publiek wordt een programma voorzien, je kan de volledige kalender terugvinden op www.cczoetegem.be
 
 

CC Zoetegem: Familievoorstellingen

CC Zoetegem organiseert ook familievoorstellingen. Voor klein en groot, soms grappig, soms spannend, maar altijd de moeite!

Alle grabbelpassers krijgen per voorstelling 1 euro korting, kaarten kan je bestellen via de uitbalie in de bib of in Cc Zoetegem of via de webshop: https://webshopzottegem.recreatex.be/

 

Ellen Smets theater (NL) | Broemmm! (2+)

zondag 7 oktober 2018, 15.00 uur

Broem is een autootje met een eigen wil. Baasje Teun heeft haar handen vol aan de eigenzinnige auto. Als Teun naar rechts wil, gaat Broem naar links! En wil Teun de radio aanzetten, dan laat Broem de ruitenwissers vrolijk heen en weer gaan! Hoe dan ook, Teun wil vertrekken. Maar waar blijft haar vriendje Tijn toch en waarom wilBroem nu niet starten? 

Broemmm! is een beeldende voorstelling vol avontuur en humor over zelf doen en dwarsliggen, herkenbare thema’s voor zowel de kinderen als voor hun (groot)ouders. 

 

Deze voorstelling speelt ook als schoolvoorstelling. 

 

met: Ellen Smets, Martijn van der Veen 

 

€8 | €5 (-12 jaar) 

 
 
 
 

Speelman | Pluche (3+) Kunstendag voor Kinderen 

zondag 18 november 2018, 11.00 uur
 
 
 en 14.00 uur
 
Op de jaarlijkse Kunstendag voor Kinderen bieden Zottegemse cultuur- en kunstorganisaties kinderen en hun (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen bijzondere activiteiten aan, gratis of aan een voordeeltarief. Aan een volledig programma wordt nog volop gesleuteld, dat kan je later vinden op onze website www.cczoetegem.be 
 
De Ursus adulans ad dormiendum, vrij vertaald de Knuffelbeer of kortweg Knuffel, bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic. Maar voor het overgrote deel (95%) uit … pluche! 
 
Getuigenissen van extreem jonge mensen vertellen over gevoelens van geborgenheid, troost, veiligheid en ja, zelfs liefde voor deze samenstelling van stof, draad en… pluche! Deze grote groepen individuen komen van over heel de wereld, met verhalen die zelfs onze meest geharde wetenschappers tot tranen toe bewegen. 
 
De vraag dringt zich steeds dwingender op. Zou het mogelijk zijn dat een juiste combinatie van deze drie materies (stof, draad en… pluche) een bepaalde reactie teweegbrengt, waardoor het geheel van deze massa’s tot een zekere levensvatbaarheid wordt gebracht?  Met andere woorden… Leven ze??? 
 
Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt zijn publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die knuffels brengen ze mee naar de voorstelling en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap. Na de voorstelling krijgen de peuters en kleuters hun knuffel uiteraard ongehavend terug, al zullen ze hem nét ietwat anders bekijken.  
 
Pluche is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming… maar vooral over fantasie, veel fantasie!!! 
 
met Stan Reekmans en Tineke Caels Met de steun van het District Borgerhout en de Provincie Antwerpen 
 
€4 

 

Sinterklaas Zingt | Daar wordt aan de deur geklopt 

woensdag 28 november 2018, 15.00 uur
Wat moet er nu eigenlijk écht bij je schoen staan zodat Sinterklaas zeker je deurtje niet voorbij rijdt? Is Sinterklaas kapoentje het lievelingslied van Sinterklaas of is het eerder Zie ginds komt de stoomboot ? Zijn al die wortelen eigenlijk wel gezond voor Slecht Weer Vandaag en drinkt zwarte piet nu liefst prikwater of chocolademelk? 
 
Op al deze vragen krijgen jullie een antwoord tijdens Daar wordt aan de deur geklopt , een muzikale show waar je mee moet zingen en dansen!  Daar wordt aan de deur geklopt belooft een wervelende familieshow te worden waar je gewoonweg bij wil zijn! 
 
€ 5 | €2 (-12 jaar) 
 
© Lucila Guichon 

Sprookjes enzo & Pietro Chiarenza | Passa il tempo (4+)

 

zondag 9 december 2018, 17.00 uur
 
Locatie: Egmontpark, Kasteel van Egmont (openlucht)
 
Diep in het bos ligt er een magische plek waar tijd groeit, geplukt wordt, en de wijde wereld ingestuurd. Je kan er de tijd zien, als licht, als vuur. 
 
Diep in het bos zijn er drie deuren. Achter de eerste deur het leven van een kind, dat als luciferverkoopstertje overal vlammetjes zaait. Achter de tweede deur de vrouw die, als jonge luciferverkoopster, haar vurige momenten oogst. Achter de derde deur is het leven een oudere  dame, die verschroeide herinneringen verzamelt. Het vuur vertelt de verhalen van geboren worden, spelen, groeien, liefhebben, ouder worden, doodgaan en opnieuw geboren worden.. 
 
Een voorstelling over het verglijden van de tijd, met vuur, circus, objecttheater en fysiek theater, voor kinderen en volwassenen van iedere leeftijd.  Waar wacht je nog op? Reis met ons mee! We hebben zeeën van tijd.  
 
Locatie: Park van Egmont, openlucht  
 
 
met Alberto Fontanella, Annemie Pierlé, Daniele Contino, Lou Chiarenza, Marco Migliavacca, Theia Cuppens en Pietro Chiarenza van Marcello & Pietro Chiarenza (regie), Michele Moi (muziek) i.s.m. Theater op de Markt Dommelhof, De Warande 
 
 
€ 8 | €5 (-12 jaar)
 
© Rudi Schuerewegen 
 

Cools & Zoon | Zonder toegevoegde suikers - Disney, de klassiekers

 

vrijdag 19 april 2019, 14.00 uur

 

 
 
Randy Newman, Louis Armstrong, Tina Turner, Louis Neefs, Arno… allemaal leenden ze hun stem aan Disney-songs. ‘t Werd dus hoog tijd dat ook Frank Cools dat deed, samen met zijn zoon Leonard.
 
En ze zullen er allemaal bij zijn: Sneeuwwitje, Pinocchio, de kleine zeemeermin, Belle en het beest, de Aristokatten, Assepoester, Bambi, Alladin, Pocahontas, de Leeuwenkoning, Tarzan,… en Micky Mouse natuurlijk. Mary Poppins wou er nog wel a spoonful of sugar bovenop doen, maar Cools & Zoon doen het zonder toegevoegde suiker. Dat is al zoet genoeg! 
 
Ga zitten (of staan) voor een heerlijk concert. Het wordt supercalifragilisticexpialidocious!
 
Bij hun eerste duo-voorstelling Japapa heetten ze nog Cools & Zoon. Voor hun tweede hebben ze overwogen om Cools & Vader te worden. Uiteindelijk heeft vader beslist om toch Cools & Zoon te behouden.
 
met Leonard Cools (spel, zang, tekeningen en alle instrumenten), Frank Cools (spel, zang en minder instrumenten) i.s.m. jeugddienst
 
€ 8 | €5 (-12 jaar)

 

Studio ORKA/BRONKS/De Grote Post | INUK* (7+)

donderdag 25 april 2019, 19.00 uur
vrijdag 26 april 2019, 19.00 uur
zaterdag 27 april 2019, 14.00 uur
zaterdag 27 april 2019, 16.30 uur
zondag 28 april 2019, 11.00 uur
zondag 28 april 2019, 14.00 uur
 
Een woelig onweer, ergens, nergens, brengt vier levens samen. Allen onderweg - tussen hier en daar zoeken ze een schouder om tegenaan te leunen. INUK* gaat over schuilen en tot rust komen, vertrouwen winnen, voor de zoveelste keer. Veerkracht vinden en terug boven water komen. Handen warmen terwijl iemand - eindelijk - luistert. 
 
INUK betekent échte mens in het Inuktitut, de taal van de Eskimo’s. 
 
Studio ORKA maakt al jaren theater op uitdagende locaties. Dit keer nodigt het gezelschap je uit op plekken waar kinderen leven in niet-thuis-situaties om er een voorstelling te maken over nestwarmte. De voorstelling gaat door in de tuin van Huis van het Kind, Kloosterstraat 40, 9620 Zottegem. 
 
i.s.m. GC De Kluize Oosterzele, CC De Steenoven Herzele, GC ’t Groenendal Merelbeke 
 
Opgelet: alleen geschikt voor kinderen ouder dan zeven jaar! 
 
van|met: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Randi De Vlieghe, Steven Beersmans, Ilse De Koe, Tomas Pevenage. 
 
€ 16 | €10  (-19 jaar) 
 
© Phile Deprez 

CC Zoetegem: Ciné Local voor Kinderen

Naast de wekelijkse film op dinsdag organiseren we ook dit seizoen namiddagvoorstellingen voor kinderen onder de noemer Ciné Local voor kinderen, telkens om 14u., tijdens of aan het begin van één van de schoolvakanties.

Alle grabbelpassers krijgen per film 1 euro korting.

Ciné Local voor Kinderen: Early Man (5+)

 

woensdag 31 oktober 2018, 14.00 uur
 
woe 31 okt | 14u | €4/3
 
Nick Park | GB | 88’ | met Eva De Roo, Sander Gillis
In de tijd dat prehistorische wezens en harige mammoeten de aarde bevolkten, leeft de kleine holbewoner Dug in een groene vallei die is blijven steken in de Steentijd. Samen met zijn stam vol knotsgekke buitenbeentjes zit hij gebeiteld voor een rustig leventje. Maar wanneer de machtige Lord Nooth uit de Bronstijd de vallei aanvalt, besluit de onhandige en schriele Dug dat het tijd is om zijn steentje bij te dragen. Samen met zijn maatje Zwijnkop bedenkt hij een plan om zijn thuis te redden: een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren.
Commentaar:
 
Early Man is de nieuwste film van het team dat eerder al Oscars won voor Wallace & Grommit en Shaun het Schaap. Deze fantastische kleistopmotionfilm neemt je mee op een onvergetelijke reis door de prehistorische wereld die bevolkt wordt door een hilarische stam holbewoners. Early Man zit vol met unieke karakters, woordgrappen en de typische, droge humor die we van Aardman Animations gewend zijn.
 

Ciné Local voor Kinderen: Pieter Konijn (3+)

 

woensdag 19 december 2018, 14.00 uur
woe 19 dec | 14u | €4/3
 
Will Gluck | VS | 95’ | met stemmen van o.a Sven De Ridder, bill Barberis, Inge Paulussen en Leen Dendievel 
Pieter Konijn is verzot op de heerlijk groentjes in de moestuin van Mr. Macgregor, zijn norse buurman. Macgregor doet er alles aan op zijn tuin vrij van konijnen te houden, maar Pieter Konijn geeft het niet zo snel op. Met de hulp van zijn drie zusjes en zijn neefje bedenkt het ondeugende konijntje een groot plan.
 
Commentaar: 
In 1902 - lang voordat de hyperkinetische Bug Bunny jager Elmer Fudd tot waanzin dreef – ontstond de ondeugende worteldief Peter Rabbit uit de fantasie van Britse schrijfster Beatrix Potter. Het eigenwijze konijntje komt nu helemaal tot leven in een doldwaas avontuur, met een eg knappe animatie die Pieter en zijn vriendjes bijzonder levensecht maken.