Jeugdraad daagt politici uit tot spelletje bosgolf

Met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen daagde de Stedelijke Jeugdraad deze zondag 9/09/18 de gemeenteraadsleden uit voor een wedstrijdje bosgolf. Via deze ludieke wedstrijd wil de jeugdraad het verkiezingsproject voorstellen "Kieskeurig Zottegem 2.0, samen kiezen voor een jonge & dynamische stad".

“Vorig jaar breidde we het speelbos in het park van Breivelde uit met een nieuwe spelmogelijkheid, het spelen van bosgolf. ” vertelt Elke Van Waeyenberge, voorzitster van de Jeugdraad. ”Op zich kan je het vergelijken met minigolf, al heb je een grote boerenklomp onderaan je stok én liggen de holes doorheen het speelbos verspreidt. De golfsticks en ballen kunnen worden verkregen op de jeugddienst om mee te nemen naar het speelbos, maar we merken dat dit nog steeds te weinig bekend is bij de Zottegemse inwoners. Met de verkiezingen in zicht zien we daarom de ideale gelegenheid om de gemeenteraadsleden van Zottegem uit te dagen voor een wedstrijd tegen onze jeugdraad en het speelbos nog eens extra in de verf te zetten.”

Aan de hand van verschillende enquêtes maakte de jeugdraad een memorandum op naar alle Zottegems politici waarin wordt medegedeeld wat kinderen en jongeren nog gerealiseerd willen zien in Zottegem. De jeugdraad hoopt dat deze bevindingen meegenomen worden door het nieuwe bestuur. 

We zien het daarnaast als onze taak om zoveel mogelijk jongeren objectieve informatie aan te bieden over de komende gemeenteraadsverkiezingen en hen hiermee te versterken om doelbewust te kiezen. Onze jeugdraad brengt daarom net zoals zes jaar geleden een krantje uit die bij elke 18 tot 25 jarige in de bus zal vallen. Hierin staat uitgelegd hoe het stemmen verloopt, op welke verschillende partijen je kan stemmen en wat deze hun standpunten zijn, op algemeen en op jeugdvlak. 

Daarnaast organiseren we op vrijdagavond 5 oktober om 20u00 een verkiezingsdebat in het cultuurcentrum, dit in 2 delen: een luik rond jongerenthema’s en een algemeen luik. Het debat is gratis en iedereen is welkom om die avond de politieke partijen te horen over hoe zij de komende 6 jaar Zottegem willen verbeteren.”

Alle informatie over de verkiezingen vind je op deze link: Kieskeurig Zottegem 2.0