Kieskeurig Zottegem 2.0

Samen kiezen voor een jonge & dynamische stad

Wat willen de jeugdraad realiseren met het project Kieskeurig Zottegem 2.0 ?
 
 • De Zottegemse jongeren helpen om het politieke landschap te ontdekken
 • Zottegemse politieke partijen adviseren over de behoeften van de jeugd
 
Hoe willen we dit realiseren?
 
 • Kinderen en jongeren bevragen over Zottegem
  Aan de hand van verschillende enquêtes, bevragingen, A-teams, overlegplatforms,... wil de jeugdraad te weten komen wat kinderen en jongeren vinden over Zottegem.
  Zij kunnen in oktober nog niet stemmen, maar de jeugdraad wil graag hun mening aan de Zottegemse politici overmaken. Er werden 2 enquêtes opgemaakt: 1 naar alle Zottegemse scholen (12 tot 18 jarigen) rond de vrijetijd bij jongeren en 1 online enquête over hoe jongeren (18 tot 25 jarigen) denken over Zottegem. Daarnaast werd de jeugdraad op verschillende momenten bevraagd over verschillende thema's, ook de ouders en kinderen werden op verschillende momenten gehoord.
   
 • Een memorandum opstellen
  Aan de hand van deze bevindingen maakt de jeugdraad een memorandum op met  jeugdthema’s (waarbij ze vragen om de komende legislatuur aandacht aan te besteden) met een warme oproep dat ze worden opgenomen als acties en doelstellingen in het volgend meerjarenplan van Stad Zottegem.

  Het memorandum kan je hier lezen.

 • Een verkiezingskrant opmaken en versturen
  De jeugdraad schrijft, net als 6 en 12 jaar geleden, een krant voor alle Zottegemse jongeren tussen 18 en 25 jaar. Deze krant laat alle politieke partijen aan het woord en geeft informatie aan de jongeren over de verkiezingen algemeen en over hoe te stemmen.

  Het verkiezingskrantje vind je hier (binnenkort)
  Graag een of enkele exemplaren gratis thuis ontvangen? Vul het formulier in en wij bezorgen ze met de post.
  Meer dan 5 exemplaren kan je afhalen op de jeugddienst tijdens de openingsuren.
   
 • Online informatie aanbieden op maat van jongeren
  Via een verkiezingspagina op de site jonginzottegem.be en via sociale media proberen we alle jongeren te informeren over het Zottegemse politieke landschap. Alle Zottegemse partijen krijgen de kans om zich voor te stellen op de website.

  Pagina met meer info over de verkiezingen (binnenkort).
  Facebookgroep met alle info (binnenkort).
   
 • Debattle - vrijdag 5 oktober 2018 - zaal Rhetorica
  Op 5 oktober 2018 organiseert de jeugdraad een verkiezingsdebat. Tijdens dit debat zullen alle politieke partijen hun campagne kunnen voorstellen in twee delen. Er zal een deel enkel over jeugdthema’s gedebatteerd worden en een deel over algemene thema’s.

  Affiche debat