vrijdag, 21 april, 2017 - 16:26

Titel

Paasmaandag = Openspelendag 2017

“Openspelendag een begrip in Zottegem”.

Voor de 21ste keer organiseert Stad Zottegem in samenwerking met de Stedelijke Jeugdraad de openspelendag. Dit jaar zal het Egmontpark (achter de stadsbibliotheek) op paasmaandag 17 april 2017 omgetoverd worden tot  een gigantisch pretpark. De samenwerking tussen Stad Zottegem en meer dan 80 vrijwilligers uit de  verschillende Zottegemse jeugdverenigingen (chiro’s , scouts, speelpleinwerking, jeugdhuis, JNM, studentenverenging, … ) belooft weer de moeite te worden om af te zakken op paasmaandag naar het Egmontpark.
 

Wat mag je verwachten:

De kleinste deugniet – vanaf 3 jaar - kan in het peuterdorp op een mega springkasteel tuimelen en springen, een duik nemen in het ballenbad, een toren bouwen met gigantische blokken, zich laten schminken in een prinses of ridder, of kijken naar Clown Öscr, door z’n jaren ervaring als ‘Ziekenhuisclown’ kan Öscr elke leeftijd bekoren. In z’n koffertje zitten voor de kleinsten: zeepbelletjes, muziek, visueel sterke trucjes en natuurlijk kleurrijke ballonen. Door zijn toegankelijk en lief karakter doorprikt hij de clichés en de meeste angsten!
 
Net als andere jaren staat er voor ieder wat wils met terug een pak nieuwe attracties in en om het park: X-treme Rock Your Limits Obstakel: verleg je grenzen met deze extreme obstakelbaan, in volledige opstelling meer dan 70 meter lang. Een piratenhindernissenpiste van 20 meter, 20 tal gekke fietsen, voetbalbiljart, laizershooten in een megatent, straattheateracts, paintball in het bos,… Wie wil kan zich een stoere tijdelijke airbrush tattoo laten zetten of een gek kapsel laten maken. In het Jeugdhuis De Muze wordt een gamingzone voorzien met airhockeytafels, electronische voetbal- en basketbalspelen,… 
 
Aan de bib in het park is een gezellig terras voorzien waar iedereen terecht kan voor een drankje en/of braadworst. 
Het gigantische pretpark wordt om 17.30u naar gewoonte feestelijk afgesloten met een optreden. Dit jaar kozen we voor  De Planken Liveband. Zij zijn een leuke popgroep voor kinderen, ze spelen spetterende deuntjes die je kan meezingen en swingende songs waarbij je moeilijk kan blijven stilzitten. En de zanger is geen onbekende: Rob Teuwen, hij speelde Billie in FC De Kampioenen. 
 

Praktisch

Datum Paasmaandag 17 april 2017
Prijs: 5 euro. Inbegrepen: inkom voor alle attracties, sleutelhanger, een snoepje, een ijsje en een drankje.  Grabbelpassers = 3 euro, op vertoon van hun grabbelpasje!
MIA: 2,5 euro. Op vertoon van mutualiteitsklevertje (omniostatuut).
Uur: vanaf 13.30u. Groepen kunnen reeds inschrijven vanaf 13.00u.
Plaats: In en rond het Egmontpark, achter de stadsbibliotheek en rond het jeugdcentrum De Muze. Voorverkoop:  vanaf 5 april 2017 in het jeugdcentrum.
 

Meer info

Stedelijk Jeugdcentrum De Muze – verantwoordelijk Hellen Volckaert
Beislovenstraat 4 ) 09/367 91 98 - jeugddienst@zottegem.be
 

Op zoek naar de foto's van al dat leuks op zondag 10 april 2016: hier staat het fotoalbum.

Nog eens bedankt aan alle 60 vrijwilligers van de jeugdverenigingen om er een schitterende dag van te maken.