dinsdag, 23 januari, 2018 - 15:08

Titel

Wervel on stage - Feestelijke opening van het Beislovenpark met vrijpodium

Het nieuwe natuur-educatief park Beisloven opent zijn deuren op 23 juni. De stedelijke jeugdraa, milieu- en jeugddienst schiet de avond in gang met Wervel on stage, een lokale talentenshow met mooie prijzen en een middeleeuwse atmosfeer, geïnspireerd door het Egmontjaar. De naam “Wervel on stage” wil een rechtstreekse verwijzing zijn naar Egmont zijn onthoofding en de aanwezigheid van zijn doorkliefde nekwervel in ons stadhuis.

 “Het vrij podium gaat door in de boomgaard van het Beislovenpark, die deze dag dan ook een middeleeuws make-over krijgt. Om 17u00 openen we de deuren met een receptie voor alle aanwezigen en buurtbewoners van Beisloven. Vanaf 19u00 starten dan de eerste optredens van de ingeschreven deelnemers.” laat Elke Van Waeyenberge, voorzitster van de jeugdraad, ons weten. “Op het evenement worden er ook passende eet- en drinkmogelijkheden aangeboden, zoals een varken aan het spit. Ook buiten de optredens zal er wat te beleven vallen met verschillende randanimaties in teken van Egmont. Voor de optredens starten zorgt het Huis van de Mens ook al voor ambiance met een heus zangfestijn. Ten slotte zullen ook de enige echte Lamoraal en zijn vrouw Sabina aanwezig zijn om de winnaar van de talentenshow uit te roepen, het is echter het publiek die de winnaar kiest! “

“Omdat dit evenement doorgaat in het nieuw aangelegde Beislovenpark willen we als organisatie inzetten op duurzaamheid en ecologie, waardoor we op Wervel on stage dan ook het goede voorbeeld willen stellen. We voorzien bijvoorbeeld herbruikbare bekers, composttoilet, biologisch afbreekbaar eetgerei,… en willen onze afvalhoop zo klein mogelijk houden. Toegang tot het evenement is gratis, Iedereen is welkom om af te zakken naar ons Beislovenpark, voor een sfeervolle avond met optredens in een middeleeuws setting.”

PROGRAMMA Dag zelf:

10.00 tot 12.00u – COMPOSTDEMO - aan de moestuin

16.30 tot 18.30u - BUSHCRAFT  - LEER ALLERLEI SURVIVALTECHNIEKEN – start aan het amfitheater

16.30 tot 17.30u - EDUCATIEVE WANDELING – start aan het amfitheater

17.00 tot 18.30u - OFFICIELE OPENING park MET RECEPTIE AANGEBODEN DOOR STAD - in de boomgaard

18.30 tot 19.15u - ZOTTEGEM ZINGT - ORGANISATIE HUIS VAN DE MENS - in de boomgaard

19.30 tot 23.00u - VRIJ PODIUM - LOKAAL TALENT OP HET PODIUM - PUBLIEK KIEST DE WINNAAR - in de boomgaard

23.30 tot 00.30 - AFSLUITER MET THE PICK UP CLUB   - in de boomgaard

 
 
 
Meer info: Jeugddienst Stad Zottegem – Beislovenstraat 4 – Zottegem – jeugddienst@zottegem.be - 09367 91 98.